Singapore heft quarantaine op voor gevaccineerde reizigers uit Nederland

October 14, 2021

De Singaporese overheid heeft Nederland toegevoegd aan de zogeheten Vaccinated Travel Lane (VTL). Dit betekent dat volledig gevaccineerde reizigers die met een VTL-vlucht naar Singapore vliegen, ter plaatse niet meer in quarantaine hoeven. Met ingang van 1 november biedt KLM twee VTL-vluchten per week aan naar Singapore. Om gebruik te kunnen maken van de VTL naar SIN, moeten klanten vóór vertrek de Vaccinatiereispas (VTP) aanvragen en een VTL-aangewezen vlucht boeken. Alleen klanten die aan alle eisen voldoen, kunnen zich aanmelden. Deze pas kunt u hier aanvragen.

Reizigers die gebruikmaken van de Vaccinated Travel Lane moeten niet alleen volledig gevaccineerd zijn, maar ook hun reisgeschiedenis in de veertien dagen voorafgaand aan de vlucht kunnen aantonen. Daarbij is het even opletten wat wel en wat niet is toegestaan. Reizigers afkomstig uit VTL-landen moeten ook een negatieve COVID-19-testuitslag kunnen laten zien die voor vertrek niet ouder is dan 48 uur. Voor de overige eisen verwijzen wij naar de website van de Singaporese overheid.

De zogeheten Vaccinated Travel Lane (VTL) geldt met ingang van 18 oktober voor reizigers uit Nederland, Canada, Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Zuid-Korea volgt op 14 november. Brunei en Duitsland zijn sinds september al VTL-landen.

Singapore Airlines, dat hard geraakt werd door de strenge Singaporese reisrestricties in de afgelopen anderhalf jaar, reageert verheugd op de versoepeling. "Dit is geweldig nieuws voor onze klanten, die nu gemakkelijker kunnen herenigen met hun dierbaren of eindelijk op die overzeese vakantie kunnen gaan", zegt commercieel directeur Lee Lik Hsin. Volgens hem zal dit een veilig en geleidelijk herstel van Changi Airport als een belangrijk luchtknooppunt mogelijk maken.