Testbeleid Covid-19 voor Groot-Brittannië

April 09, 2021

De Britse regering heeft aangekondigd dat vanaf 6 april alle chauffeurs die vanuit het buitenland in Engeland aankomen een COVID-19-test moeten afleggen als ze langer dan 2 dagen in het VK verblijven.

Ze moeten de eerste test binnen de eerste 2 dagen afleggen en vervolgens elke 3 dagen verdere tests. Dit geldt voor chauffeurs en bemanningen van vrachtwagens en chauffeurs van bestelwagens en andere lichte vrachtwagens. Het is van toepassing op zowel in het VK gevestigde als niet-Britse chauffeurs.

 

WANNEER TESTEN?

U moet minimaal 3 tests afleggen als u 10 dagen of langer in Engeland verblijft.

U dient de eerste test binnen 2 dagen na aankomst af te leggen. De dag van aankomst wordt geteld als dag 0. U moet de tweede test 3 dagen na uw eerste test afleggen en de derde test 3 dagen na uw tweede test. Dus als uw eerste test op dag één is, is uw tweede test op dag 4 en uw derde test op dag 7.

De datum en tijd van uw aankomst worden verzameld en vastgelegd in het Passenger Locator-formulier, dat u voor elke reis naar het VK moet invullen.

Als u geen bewijs van een negatieve COVID-19-test heeft, kunt u een boete van £ 2.000 krijgen.

 

WIE MOET GEEN COVID-19-TEST UITVOEREN IN ENGELAND?

U hoeft geen test te doen als u 2 dagen of minder in Engeland verblijft. U hoeft geen test te doen als u in Engeland aankomt vanuit Ierland, de Kanaaleilanden of het eiland Man - bekend als de Common Travel Area (CTA). U mag alleen in de CTA of het VK zijn geweest in de 10 dagen vóór aankomst in Engeland. Als u in de 10 dagen voordat u in Engeland arriveert buiten de CTA bent geweest, moet u de tests afleggen.

 

Meer informatie over de nieuwe testvereisten is beschikbaar op de website van de Britse overheid.