4 tips voor besparen op zakelijke reiskosten

May 30, 2023

Kosten besparen is altijd mooi meegenomen, al helemaal als het om zakelijke kosten gaat. Deze besparingen kun je dan mooi weer op een andere plek in het bedrijf investeren. Ook op zakelijke reiskosten valt flink te besparen, zolang je maar weet wie en wat je daarvoor moet inzetten. En daarvoor zijn wij. Met 4 geweldige tips:

1. Spaarprogramma’s

Veel grote luchtvaartmaatschappijen hebben een spaarprogramma waarmee je spaart voor kortingen, upgrades en andere extra’s. Denk aan het meenemen van gratis ruimbagage, korting op Comfort Class stoelen of zelfs Business Class. Voorbeelden van spaarprogramma’s zijn KLM BlueBiz/Flying Blue of Business Rewards van Emirates.

Hoe een spaarprogramma werkt voor bedrijven

Wanneer je als bedrijf deelneemt aan een zakelijk spaarprogramma levert het boeken van vluchten punten op die je kunt inwisselen voor o.a. gratis tickets of upgrades. Het aantal punten dat je per vlucht spaart is altijd afhankelijk van de bestemming en de boekingsklasse. Zo kun je bijvoorbeeld voor iedere bestede euro een punt sparen. Hoe verder de bestemming en hoe hoger de boekingsklasse, hoe meer punten je dus logischerwijs spaart.

Reisprogramma’s voor de zakelijke reiziger

Sparen kun je als reiziger op verschillende manieren doen. Zo heeft KLM bijvoorbeeld een spaarprogramma voor de zakelijke reiziger: BlueBiz, en een spaarprogramma om persoonlijk punten te sparen: Flying Blue. De twee spaarprogramma’s kunnen in combinatie gebruikt worden, wat jou nog meer voordeel oplevert!

Spaarprogramma Star Alliance Partner Plus Benefit

Een ander voorbeeld is het spaarsysteem ‘Star Alliance Partner Plus Benefit’. Door te reizen met Lufthansa, Air Canada of Swiss spaar je punten voor Star Alliance. Je spaart voor een ‘gratis’ ticket of upgrades. Daarnaast zijn er verschillende ‘levels’ binnen Star Alliance: goud en zilver, beiden met hun eigen voordelen. Naarmate je vaker reist met één van de partner luchtvaartmaatschappijen spaar je meer punten en maak je dus kans om een ‘zilver’ of ‘goud' member te worden.

Benieuwd naar hoe je je aanmeld voor deze spaarprogramma’s? Onze accountmanager Marjolijn helpt je er graag bij.

2. Boeken via een zakenreisbureau

In een wereld waarin online boeken steeds meer de norm wordt, lijkt het gebruik van een zakelijk reisbureau misschien achterhaald. Toch zijn er nog steeds talloze voordelen van het inschakelen van een reisbureau voor zakelijke reizen, waaronder het besparen van zakelijke kosten.

Door onze connecties met luchtvaartmaatschappijen, hotels en autoverhuurbedrijven krijgen wij andere tarieven dan de tarieven die jij online te zien krijgt. Ook weten we, met behulp van speciale systemen, op een creatieve manier tickets te boeken, waardoor we flinke besparingen kunnen realiseren.

Naast de kostenbesparing krijg je een overzichtelijke rapportage van alle zakenreisuitgaven, het scheelt een hoop tijd en we zijn 24/7 bereikbaar.

3. Boeken via onze booking tool

Toch liever zelf de touwtjes in handen hebben, maar mét een meekijkend oog van onze reisexperts? Dan biedt onze booking tool UBI de uitkomst!

UBI geeft je een compleet overzicht van alle mogelijke vluchten voor jouw reiswensen. Je krijgt de best mogelijke tarieven vanuit het wereldwijde netwerk. Hotel of autohuur erbij boeken? Ook dat doe je gemakkelijk via de tool. Twijfel je of je de beste reisoptie hebt gekozen? Dan schakel je één van onze reisexperts in om even met je mee te kijken.

Benieuwd geworden naar het gebruik van de tool? Hier vind je uitgebreidere informatie en kun je een demo aanvragen.
 

4. Langer op de bestemming verblijven

Veel luchtvaartmaatschappijen werken met een tarief op basis van een minimumverblijf. Hoe langer je blijft, hoe gunstiger de ticketprijs. In Europa geldt vaak een minimumverblijf van 3 dagen om voordeliger uit te zijn en intercontinentaal is dit 5 tot 7 dagen.

Combineer je zakenreis dus met vrije tijd, maak er een mini-workation van of wellicht heb je nog andere zakenrelaties op de bestemming waarmee je een afspraak kunt plannen, zodat je meteen twee vliegen in één klap slaat.

Benieuwd geworden naar het inzetten van een reisbureau of kunnen we eens meekijken naar jullie huidige reisuitgaven om te adviseren of en waar het beter kan? Neem contact met ons op!