Duurzaam zakenreizen

Duurzaam zakenreizen is al jaren een onderwerp van gesprek. Met de komst van de CO2-registratieplicht wordt dit alsmaar belangrijker. Tijd om je bewuster te worden van manieren om duurzamer te reizen!

Wij werken samen met Climate Neutral Group. Ons doel is om enerzijds duurzame bewustwording bij klanten te creëren en de mogelijkheid te bieden CO2-uitstoot daadwerkelijk te compenseren. 

Boek je een vlucht via Uniglobe, dan rekenen wij uit wat je CO2-uitstoot is. Wij doen dat door je vluchtgegevens te koppelen aan de CNG Flight Carbon Calculator, die je CO2-uitstoot nog nauwkeurig berekent én direct compenseert. Onze uitgebreide CO2-rapportage stelt je in staat om bij het opstellen van je reisbeleid bewuste maar vooral ook duurzame keuzes te maken.

Gecertificeerde compensatie

Uniglobe Westland Travel compenseert de CO2 uitstoot, voor klanten die dit wensen, standaard via een CNG-gecertificeerd project. Zo hoef je zelf geen overeenkomst met CNG af te sluiten. Het project draagt bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en is gecertificeerd volgens hoge standaarden. Als je besluit de CO2 uitstoot via Uniglobe te compenseren, ontvang je ter verantwoording jaarlijks een CNG-certificaat.

Maak groenere keuzes

Groener reizen is natuurlijk meer dan alleen het compenseren van emissies. Wil je echt groen reizen, dan is de keuze voor een groener vervoermiddel ook belangrijk. Als je opties hebt, bijvoorbeeld de keuze tussen het vliegtuig of de trein, dan kun je het vervoermiddel kiezen dat de minste uitstoot veroorzaakt. Als het om vliegen gaat, kun je minder CO₂ uitstoten door te kiezen voor een directe verbinding. Wellicht valt er winst te behalen op zakelijk en woon-werkverkeer over de weg. Welk vervoermiddel je ook kiest, CO₂ uitstoot is er bij elk. Het blijft daarom belangrijk om vervolgens de rest van de CO₂-uitstoot te compenseren.