ANVR Zakelijke Voorwaarden

De ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) is een brancheorganisatie waarbij reisagenten (reisbureaus) en reisorganisatoren (touroperators) zijn aangesloten. Aangesloten leden, waaronder Uniglobe Westland Travel, zijn herkenbaar aan het ANVR logo én dit certificaat

Uniglobe Westland Travel is reisagent en hanteert voor de bemiddeling bij zakenreizen, de ANVR Zakelijke Voorwaarden uitsluitend in combinatie met een raamovereenkomst. Bekijk hier de voorwaarden.

 

IATA-resolutie 830d
Op 1 juni 2019 is de gewijzigde IATA-resolutie 830d ingegaan. Om passagiers van onregelmatige vluchtoperaties en verstoringen te kunnen adviseren, moeten aangesloten agenten en de betreffende airlines over voldoende contactgegevens beschikken om contact op te nemen met passagiers. De agent moet daarom namens de passagier contactgegevens verstrekken door in het Passenger Name Record (PNR) het mobiele telefoonnummer en e-mailadres in te voeren, met inachtneming van alle toepasselijke richtlijnen en voorschriften voor gegevensbescherming. Contactgegevens moeten in de PNR worden ingevoerd in overeenstemming met de resoluties betreffende reserveringsprocedures. Leden en betreffende airlines zullen deze contactgegevens uitsluitend gebruiken voor operationele meldingen, o.a. voor annulering van de vlucht en wijziging van het schema. De contactgegevens worden niet gebruikt voor verkoop- en marketingdoeleinden.

In het geval dat de passagier gebruik maakt van zijn/haar recht geen contactgegevens te verstrekken, is het aan de agent om aan te geven dat de passagier heeft geweigerd en de weigering in de PNR op te nemen om enige wettelijke aansprakelijkheid te beperken. In een dergelijk geval wordt de passagier geen informatie verstrekt met betrekking tot annulering van de vlucht of wijzigingen in het schema (inclusief vertraging bij vertrek).