Visa

Hou je altijd rekening met de vereiste reisdocumenten voor een bezoek aan het buitenland? Wil je weten of je een visum nodig hebt voor je zakenreis? Uniglobe Westland Business Travel adviseert graag over de benodigde reisdocumenten en helpt iniden gewenst met het aanvragen hiervan. 

In onze offertes wordt altijd aangegeven of er een visum of een andere vorm van een reistoestemming vereist is voor de aangevraagde bestemming(en). Natuurlijk kan er ook altijd een beroep op onze expertise gedaan worden indien er geen reisaanvraag is gedaan. 

Voor reizen naar Amerika dient bijvoorbeeld een ESTA-reistoestemming (Elelectronic System for Travel Authorization) aangevraagd te worden. De voorwaarden hiervoor zijn:

  • Je bent een burger of in aanmerking komende staatsburger van een land van het Visa Waiver Program;
  • Je bent momenteel niet in het bezit van een bezoekersvisum;
  • Je reis duurt maximaal 90 dagen;
  • Je reist naar de VS voor zaken of plezier
  • Je wilt een nieuwe autorisatie aanvragen voor één persoon of een groep aanvragen voor twee of meer personen.

Voor reizen naar Canada is een ETA-reistoestemming veplicht voor passagiers die naar of via Canada reizen. De aanvraag voor zowel een ESTA als een ETA dient uiterlijk 72 uur voor vertrek ingediend te worden. Voor online inchecken is een ESTA-reistoestemming nodig, ongeacht waar het paspoort is uitgegeven. Een ESTA is 2 jaar geldig en een ETA is 5 jaar geldig.

Neem contact met ons op voor advies over visa en eventueel het aanvragen hiervan. Uitgebreide informatie over visa is ook te vinden op cibtvisas