6 dingen die je kunt doen in Dubai

November 16, 2018

Ben je nu of binnenkort voor zaken in Dubai en heb je wat bleisure tijd te besteden? Er is genoeg te doen, Dubai zal je hart veroveren!

Miracle Garden
Midden in de woestijn vind je in Dubai een enorme bloementuin, de Miracle Garden. Huis voor meer dan 100 miljoen bloemen van wel 60 soorten, sommigen nog nooit eerder ergens gezien. Niet alleen vind je er bloemen, maar ook allerlei bouwwerken, opgefleurd met, je raadt het niet, bloemen! Je kunt deze bloementuin alleen in de winter bezoeken, omdat het ’s zomers te warm is om de bloemen in leven te houden.

  

Dubai Mall & aquarium
De grootste mall van de wereld bevindt zich in Dubai. Het grootste aquarium vind je tevens in dit winkelcentrum. Het bevat wel 10 miljoen liter water en er zwemmen meer dan 300 haaien en roggen in de tank. Het is wel duidelijk dat ze in Dubai overal de grootste in willen zijn.

Dubai Marina
Het hart en de ziel van Dubai is district Marina, ook wel eens het Times Square van het Midden-Oosten genoemd. Het district heeft een kunstmatig aangelegde jachthaven en veel wolkenkrabbers, hotels, appartementen, winkels en recreatiegebieden. Met een oppervlakte van 4 km² is het de grootste jachthaven dat tevens een woongebied is.  

Old District
Als je even weg wilt van alle typische Dubai impressies, baan jezelf een weg naar Old District in Bastakiya. Je vindt daar meer dan 200 stalletjes met kleding en souvenirs, maar ook is er een museum en kun je daar de Dubai Creek oversteken per boot.

Burj Khalifa
Eén van werelds hoogste gebouwen is de Burj Khalifa. Je kunt deze door zijn enorme hoogte nauwelijks missen. Wil je echt naar de top van dit gebouw? Bedenk dat dit best prijzig is (zeker bij de counter, boek daarom voordeliger online) en het is van het weer afhankelijk of het uitzicht goed is. Mocht dit niet zo zijn, bezoek dan op z’n minst de onderkant van de Burj en kijk meteen de fontijnshow die zich in het meer voor de toren afspeelt.Abu Dhabi
Op zo’n 90 minuten rijden van Dubai vind je Abu Dhabi. Qua toeristische attracties zijn ze daar een inhaalslag aan het maken. Bezoek bijvoorbeeld Ferrari World met de snelste achtbaan ter wereld met een snelheid van 240 km per uur!

Een aantal tips:

Neem taxi’s
Het is erg heet in Dubai, wat ervoor zorgt dat het niet zo aangenaam is om de hele tijd alles lopend te moeten doen. De taxi’s zijn niet erg duur en bestuurders spreken meestal Engels. Vrouwen en kinderen kunnen zelfs een taxi nemen die speciaal voor hen bedoeld is.

Neem de metro
Als je je wilt mengen tussen de locals, kun je ook met de metro gaan. Deze is zo schoon en goed onderhouden dat het een hele attractie is om de metro te nemen. Ook hiervan bestaat er een voor vrouwen en kinderen. Als een man hier in stapt, wordt hij heel bijzonder aangekeken. Als een vrouw in de algemene metro stapt, zal niemand daar het hoofd voor omdraaien.

Draag lichte en losse kleding
Omdat het zo heet kan zijn in Dubai, is het fijner om losse kleding te dragen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je lichaam de warmte beter kwijt kan, als vrouw zijnde zijn je vormen dan ook minder goed zichtbaar. In Dubai wordt het gewaardeerd als je veel verhullende kleding draagt.

Wist je dit al over Dubai?

Volgens het Islamitische geloof is vrijdag een heilige dag. De metro gaat pas later op de dag rijden en niet alles is open op deze dag van de week. Aangezien Dubai zo’n grote metropool is, is niet álles dicht, maar houd er rekening mee als je plannen maakt.

Zo’n 85 procent van de populatie in Dubai is buitenlands.

In Dubai betaalt men geen inkomstenbelasting.

De beste tijd om Dubai te bezoeken is in de ‘koudere’ maanden tussen november en maart.

Afbeeldingen: Unsplash en Pixabay