7 tips om hoge kosten bij hotelovernachtingen te voorkomen

May 31, 2018

Het gebeurt met regelmaat dat simpele hotelkamers tegen de hoogste prijzen de deur uitgaan. Hierdoor krijgen wij vaak de vraag hoe het kan dat de kosten voor een overnachting toch iedere keer zo hoog op kunnen lopen. En belangrijker, hoe kunnen deze hoge kosten voorkomen worden? Om kosten te besparen op een hotelovernachting geeft Marleen graag haar tips!

1.    Check de overnachting
Het boeken van een hotel is één van de meest voorkomende dingen die vergeten wordt door zakenreizigers. Vaak komen zij er pas een dag voor vertrek achter dat de klant of afspraak geen hotel heeft geregeld, terwijl zij hier wel vanuit gingen. Het gevolg hiervan is dat er op het laatste moment nog een hotel geboekt moet worden wanneer de prijzen sky high zijn. Wil je dit voorkomen? Check dan naast je vlucht ook het verblijf en vervoer ter plaatse.

2.    Boek buiten het centrum
Ten tweede kunnen hotelprijzen erg verschillen per stad en per land. Waar je in New York City de hoofdprijs betaald op Manhattan kun je vaak net iets buiten het centrum tegen een veel lagere prijs overnachten. Is jouw afspraak wel in het centrum dan kun je natuurlijk altijd gebruikmaken van een metro om de hoek. Dit scheelt erg in de kosten.

3.    Houd rekening met evenementen en beurzen
Houd er rekening mee dat hoteliers exact weten wanneer er iets te doen is in hun stad en zij hier dankbaar gebruik van maken. De prijzen kunnen dan soms wel drie keer zo hoog worden. Zoek daarom van te voren uit of er in de periode van jouw afspraak een beurs of evenement is. Als dit het geval is, kun je het beste minimaal een half jaar voor vertrek of nog eerder een hotelkamer boeken.

4.    Boek niet in het weekend
Hoteliers laten vaak hun prijzen afhangen van de weekenden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je van zondag- op maandagnacht zestig euro betaald voor een hotelkamer, maar dit van zaterdag- op zondagnacht tweehonderd euro kost voor dezelfde kamer. Probeer afspraken daarom zo in te plannen dat je in het weekend niet in een hotel hoeft te overnachten.

5.    Ontbijt buiten de deur
Hoteliers vragen vaak hoge prijzen voor het ontbijt. Een ei ter waarde van twintig euro is geen uitzondering. Boek daarom een overnachting zonder ontbijt. Ga in plaats daarvan naar een lokale koffietent om de hoek. Dat is goedkoper, lekkerder en veel gezelliger dan in een eetzaal ontbijten.

6.    WIFI
Niet alle hotels bieden standaard WIFI aan. Soms kan een hotel zelfs vijftien euro per uur vragen voor WIFI-gebruik. Mocht WIFI een prioriteit zijn, dan kun je jouw hotel hierop selecteren of dit van te voren aangeven aan het zakenreisbureau, zodat zij hier rekening mee kunnen houden.

7.    Kies voor wijzigbaar of annuleerbaar
In veel gevallen ben je goedkoper uit wanneer je een hotelkamer ver van te voren boekt. Het is dan wel verstandig om een wijzigbaar of annuleerbaar hotel te boeken. Wanneer de afspraak onverwachts niet door kan gaan, scheelt dit een hoop geld en stress. Een annuleerbaar hotel is vaak wel duurder. Boek je jouw hotel een week of minder voor vertrek? Kies dan niet voor een annuleerbaar hotel, maar bijvoorbeeld voor wijzigbaar.

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Marleen helpt je graag! Je kan Marleen bereiken via 0174 219 245 of stuur haar een mailtje op info@uniglobewestland.nl

Afbeelding: Unsplash