9 reistrends voor 2024

January 04, 2024

Een nieuw jaar betekent ook weer een jaar vol prachtige reizen. Wij kijken ernaar uit en jij na het lezen van deze 9 reistrends hoogstwaarschijnlijk ook:

Workations

Een workation is letterlijk vertaald: werken + vakantie. Hoe heerlijk is dat? Zo'n workation heeft vele voordelen, waar we eerder al een blog over schreven. Wij gingen vorig jaar zelf voor het eerst op workation en dat smaakte naar meer. We doen het dit jaar dus gewoon weer! Onze afdeling Groups & Incentives is al druk aan het voorbereiden.

Ook een workation organiseren met het bedrijf? Neem contact op met onze G&I afdeling via groups@uniglobewestland.nl.

Wintervakanties

Jetzt geht’s los! Ja ja, wintervakanties zijn enorm in trek. Op de ski’s van de piste in Oostenrijk of in een slee achter husky’s in Lapland, we willen er steeds meer van. Het is natuurlijk ook wonderlijk, zo’n vakantie in de sneeuw, met een fijn zonnetje en met een beetje geluk zelfs het Noorderlicht in de avond.

Set-jetting

Waar je bij jet-set vakanties waarschijnlijk denkt aan luxe bestemmingen, gaat het bij set-jetting om het bezoeken van bestemmingen uit scènes van films en series. Zo kan de doorgewinterde Game of Thrones fan zijn hart ophalen in Dubrovnik en Emily in Paris ‘bingers’ pakken de Eurostar naar Parijs om een pastaatje te eten in het restaurant van Gabriel. En ben je fan van The lord of the rings? Dan moet je het iets verder zoeken, namelijk in Nieuw Zeeland. Maar alles om je een dagje als je favoriete acteur te wanen!

Verrassingsreizen

De één vindt het geweldig en de ander haat het: verrassingen. Maar hoe leuk is het om vooraf niet te weten waar je naartoe gaat op reis? Zo kom je op plekken die je zelf misschien niet zou kiezen en het scheelt je ook nog eens een hoop regelwerk. Je bepaalt zelf alleen het budget en laat de rest gewoon voor je regelen.

Slow travel

Je herkent het misschien wel.. heb je net een heerlijk plekje of restaurantje ontdekt op een bestemming en dan is het alweer tijd om door te reizen zodat de reisplanning niet in de soep loopt. Relax, dat hoeft dus helemaal niet! In plaats van met een sneltreinvaart langs verschillende plekken te reizen, wordt slow travel steeds populairder: lekker de tijd nemen om een bestemming te ontdekken.

Culinaire reizen

Op reis om de lokale gastronomie van onder tot boven te ontdekken, dat is toch geweldig? En dit dus ook steeds meer in trek. De buitenlandse keuken heeft ook zó veel te bieden (waar je het in Nederland vooral moet doen met stamppot en frikandellen). Wat dacht je van Italië? Pasta, pizza, heerlijke wijnen.. het water loopt ons al in de mond.

Digitale detox

Op reis om even helemaal tot rust te komen van het digitale leven, er helemaal zijn in het moment. Met het digitale wereldje dat ons leven steeds meer beheerst, is het eigenlijk een must voor iedereen om eens te doen. Natuurlijk kun je je telefoon wel gebruiken om prachtige plaatjes te schieten op je bestemming, maar leg hem verder wat vaker weg. Heer-lijk!

Wellness

En als je dan toch zo lekker aan het ‘digital detoxen’ bent, plak er dan ook een wellness aan vast voor optimale rust en me-time. Er zijn veel accommodaties op prachtige bestemmingen die helemaal gericht zijn op wellness, zodat je écht kunt ontspannen tijdens je vakantie.

Duurzamer reizen

Tot slot een steeds vaker terugkomende trend: Duurzaamheid. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en dat zien we ook terug in de reisbranche, zowel bij zakelijke reizen als plezierreizen.

Op zakelijk gebied
Per 1 januari 2024 is de CO2-registratieplicht ingegaan voor bedrijven en dat brengt automatisch meer behoefte voor duurzamer reizen met zich mee. Wij helpen bedrijven hierin ook een handje. Boek je een vlucht via Uniglobe, dan rekenen wij uit wat de CO2-uitstoot is door de vluchtgegevens koppelen aan de CNG Flight Carbon Calculator. Deze berekent de CO2-uitstoot én compenseert deze direct.

Plezierreizen
Steeds vaker wordt gekozen voor een groener vervoersmiddel, zoals de trein of auto. Wat bestemmingen betreft kun je ook kiezen voor accommodaties waarmee je een bijdrage levert aan een beter milieu. Duurzamer reizen kan zelfs al zo simpel zijn als je handdoeken niet dagelijks te laten wassen in je hotel. Elke stap is er één!

Dit zijn wat ons betreft de grootste reistrends voor 2024. 

Hulp nodig bij het boeken van jouw (zaken)reis? Wij staan voor je klaar! Neem contact op via info@uniglobewestland.nl of bel ons op 0174 - 219 245.