Alle redenen waarom Japan het bezoeken waard is

February 06, 2024

Japan, voor velen een bestemming die hoog op de bucketlist staat. Bekend om de eeuwenoude tradities en hypermoderne steden is Japan een must om eens te bezoeken. En het land heeft echt voor ieder wat wils!

Wij geven je een aantal redenen waarom een bezoek aan Japan onvergetelijk is:

Rijke cultuur

Japan heeft een enorm rijke cultuur die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Van de prachtige tempels van Kyoto tot de serene Zen-tuinen en de traditionele theeceremonies, overal komt een stukje verleden in terug.

Gastronomisch paradijs

De Japanse keuken is wereldberoemd! Een bezoek aan Japan is een culinair avontuur op zich. Van heerlijke sushi en sashimi tot geweldige ramen en delicate tempura, ‘eat your heart out’ kun je hier heel letterlijk nemen.

sashimi

Proef vooral de lokale specialiteiten, zoals okonomiyaki of takoyaki. En als het ietsje gekker mag: probeer dan zeker fugu (kogelvis), maar dan wel bij een erkende chef-kok.

okonomiyakitakoyaki

Ook de moeite waard: Kaiseki. Dit is een traditionele Japanse maaltijd met meerdere gangen van gerechten met seizoensgebonden producten waarbij de esthetiek centraal staat. Van deze culinaire ervaring zul je nog lang smullen!

Kaiseki

Geweldig openbaar vervoer

Jezelf verplaatsen in Japan is een fluitje van een cent dankzij het uitgebreide openbaar vervoer. De beroemde Shinkansen (hogesnelheidstreinen) verbinden steden door het hele land, waardoor je snel van de ene naar de andere plek reist.

openbaar vervoer Japan

Prachtige natuur

Waar je bij Japan misschien al snel denkt aan drukte en hectiek, kent het land ook een mooie natuur. Van de prachtige pieken van de berg Fuji tot de schoonheid van de Shirakawa-go vallei. Verspreid over het land liggen ook verschillende warmwaterbronnen (onsen) die het bezoeken waard zijn.

natuur japan

Gastvrije bevolking

Of je nu verdwaald bent op straat of hulp nodig hebt bij het bestellen van een maaltijd, je kunt áltijd op Japanners rekenen. Hun gastvrijheid draagt dan ook zeker bij aan de charme van het land.

Things to do

Overnachten in een traditionele Ryokan

Je verblijf wordt extra authentiek als je in een traditionele Ryokans verblijft. Dit type accommodatie is compleet met futonbedden en tatamimatten.

Overnachten in een Shukubo

Wat ook geweldig is, is overnachten in een Shukubo, een tempelaccommodatie. Een super unieke ervaring van zen en rust, maar je kunt er ook deelnemen aan meditatie en traditionele boeddhistische rituelen.

Natuurlijk zijn er ook voldoende normale (luxe) hotels waar je heerlijk kunt verblijven.

Bezoek een themacafé

Japan staat bekend om zijn themacafés, variërend van kattencafés tot uilencafés en zelfs ‘maid’ cafés. Geniet hier van een lekkere kop koffie of thee terwijl je omringd wordt door schattige dieren of bediend wordt door gekostumeerd personeel.

kattencafé japan

Wandel over de Kumano Kodo

Om het Japanse platteland te ontdekken, kun je een meerdaagse wandeltocht over de Kumano Kodo doen. Dit is een netwerk van oude pelgrimsroutes in de regio Kansai. Je wandelt door afgelegen bossen, langs heilige tempels en langs rustige dorpjes.

kumano kodo

Bezoek aan een robotrestaurant

Breng in Tokyo een bezoek aan een robotrestaurant, waar futuristische shows worden opgevoerd met gigantische robots, dansers en special effects. Echt een hele unieke en surrealistische ervaring die je nergens anders zult meemaken.

Maak een dagtocht naar Naoshima

Naoshima, ook wel bekend als het "Kunsteiland", is een eilandje in de Japanse Binnenzee dat bekend staat om de moderne kunstinstallaties en architectuur. Pak de veerboot vanuit Okayama en geniet van een dag vol kunst en prachtige landschappen.

Neem deel aan een theeceremonie

Leer hoe je de perfecte matcha maakt en serveert tijdens een traditionele Japanse theeceremonie. Ook dit is een unieke ervaring die je niet wilt missen, zeker niet als je dol bent op matcha!

theeceremonie japan

Hopelijk hebben we jou net zo enthousiast gemaakt over Japan als dat wij zijn. We helpen je uiteraard graag met het boeken en organiseren van jouw reis! Neem contact met ons op via info@uniglobewestland.nl of bel naar 0174 - 219 245.