Alles wat je moet weten over bagage

August 09, 2018

Op reis gaan doe je zelden met lege handen. Je hebt bijvoorbeeld kleding nodig op de plaats van bestemming. Waar moet je nu op letten als het gaat om bagage? Wij geven je een aantal tips!

Reis met alleen handbagage
Indien je alleen reist met handbagage voorkom je het risico dat je bagage wordt gestolen of verloren bij het inchecken. Een ander groot voordeel van reizen met alleen handbagage is dat je niet hoeft te wachten bij de bagageband, waardoor je veel tijd bespaart. Zeker voor zakenreizigers is dit ideaal. Let er wel op dat het per luchtvaartmaatschappij verschilt hoeveel handbagage je mee mag nemen! 

Stop je contactinformatie in elke tas
Stop je reisschema en telefoonnummer in je (hand)bagage. Indien je je bagage kwijtraakt kan de luchtvaartmaatschappij je makkelijk traceren en contact met je opnemen. Let wel op dat je de gegevens in de koffer doet en niet zichtbaar stelt voor anderen om te voorkomen dat anderen jouw contactgegevens bemachtigen.

Laat je bagage opvallen voor makkelijke herkenning
Zorg ervoor dat je bagage opvalt zodat je deze makkelijk weer kan herkennen op de bagagebanden. Wanneer je dezelfde koffer hebt als een andere reiziger kan het gebeuren dat jullie koffers verwisseld raken. Als jouw bagagestuk opvalt door bijvoorbeeld een grote sticker, bagageband of kleur, verklein je de kans dat iemand met jouw koffer weg zal lopen.

Houd je waardevolle spullen altijd bij je
Het klink misschien erg logisch, maar geld, laptops, iPads en andere waardevolle items kun je het beste in je handbagage of handtas houden. Zorg ervoor dat je deze niet in je ruimbagage stopt, omdat het risico op kwijt raken hierbij groter is.

Check uw bagagelabel van de airline
Als je je bagage incheckt bij de balie, is het verstandig om even te checken of het bagagelabel op de koffer de juiste bestemming bevat. Op de labels staan 3 lettercodes van de luchtvaarthavens. Mocht je deze niet weten, kun je deze gewoon vragen bij het personeel.

Zorg dat je je bagagetag altijd bij je draagt
Bij het inchecken en afgeven van je bagage ontvang je altijd 1 bagagetag per bagage-item. Deze dien je zorgvuldig bij je te houden, want bij verlies is dit het bewijs of identificatie van je bagage.

Verdeel uw bagage over de koffers
Als je met 2 of meerdere personen reist is het raadzaam de spullen gelijk te verdelen over de koffers. Je dient er altijd rekening mee te houden dat 1 koffer kan worden gestolen of onderweg kwijtraakt. Indien je de spullen hebt verdeeld over 2 koffers, heb je nog 1 koffer waarin spullen zitten van beide personen in het geval van zo’n vervelende situatie.

Voorkom het meenemen van gevaarlijke goederen in uw bagage
Check voordat je op reis gaat wat er wel en niet mee mag in je bagage. Er zijn altijd meerdere verboden of gevaarlijke spullen die niet mee mogen, soms spullen waarvan je het niet verwacht. Twijfel je over iets wat je mee wilt nemen? Neem dan contact op met de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Wees altijd voorbereid op verloren bagage
Je bagage kan altijd onderweg verloren raken of vertraagd zijn, daarom is het handig om een aantal items in je handbagage of handtas te stoppen voor de eerste dag of dagen, mocht je bagage zoekraken.

Afbeelding: Unsplash