Bizarre boetes in het buitenland

July 31, 2019

Naast dat je je koffer moet pakken, checkt of je paspoort nog geldig is en weet waar je moet zijn tijdens je reis, is het handig om ook op de hoogte te zijn van de wetten die gelden op de plaats van bestemming.

Misschien is het je wel eens overkomen: je liep over straat in het buitenland en zonder dat je er erg in had moest de politie jou hebben, voor iets waarvan je niet wist dat je dat niet mocht doen..

Dat kan iedereen gebeuren, aangezien de regels en wetten niet in ieder land hetzelfde zijn. De volgende dingen kun je beter niet doen in het buitenland als je niet zit te wachten op een dure boete:

  • Is het je wel eens opgevallen dat er op vliegvelden nooit kauwgom wordt verkocht? Dit is niet zonder reden. Men wil niet dat je vliegvelden vervuilt met kauwgom. In Singapore is het zelfs verboden om kauwgom te verkopen, maar je mag het wel op zak hebben. Uitspugen kan je wel duur komen te staan, reken dan maar op een boete van 600 euro.

  • Met slippers de auto in tijdens je vakantie in Frankrijk of Spanje? Denk daar maar twee keer over na. Hier kun je een boete voor krijgen, omdat het gevaarlijker is dan met dichte schoenen.

  • In Venetië hebben ze liever niet dat je duiven voert. De poep van deze dieren vernietigt namelijk het mooie natuursteen waarvan de gebouwen zijn gemaakt.

  • Last van een verkoudheidje of ben je allergisch? Vermijd Asheville in Amerika dan maar. Hier is het verboden om op straat te niezen.

  • Lunchen op de Spaanse trappen in Rome, je handen wassen in de Trevifontein of in deze stad met ontbloot bovenlijf rondlopen? Voor al deze zaken riskeer je een boete van 250 euro.

  • Kom niet zonder benzine te staan in Duitsland. De snelwegen hier staan bekend om de hoge snelheden en het is met de wet verboden om langs de weg stil te staan.

  • Draag geen hakken op Griekse archeologische bodem. Hoewel we dit sowieso niet aanraden, mag het ook niet. De druk die een hakschoen op oude stenen en marmer heeft is aanzienlijk en dat kan schade toebrengen.

  • Respecteer de koninklijke familie in Thailand. Dat wil zeggen: beledig ze niet en stap ook niet op een biljet waarop de koning is afgebeeld. Er hebben mensen in de gevangenis gezeten voor dit 'vergrijp'!

Zo zijn er nog wel wat bijzondere boetes of wetten die in het buitenland gelden. Zorg dus altijd dat je voor je op reis vertrekt op de hoogte bent van de meest voorkomende bijzonderheden, zodat je niet voor verassingen komt te staan!