De voordelen van een workation

October 28, 2022

Heerlijk werken vanaf een zonnige bestemming, dat klinkt toch als muziek in de oren?! Bij ons wel. Daarom starten wij in het voorjaar van 2023 met onze eerste workations. Een workation is letterlijk het combineren van 'work' met 'vacation'. Zo'n trip heeft, naast dat het leuk is, ook een aantal voordelen:

Meer rust

Doordat er tijdens een workation geen dagelijkse taken zoals het huishouden zijn, wordt meer rust en focus ervaren. Deze focus kan weer goed gebruikt worden voor het uitvoeren van de werkdag en de rust kan omgezet worden naar energie om 's avonds de bestemming te verkennen!

Het kost geen vakantiedagen

Doordat tijdens de workation gewoon op de normale werktijden wordt gewerkt, kost het niemand vakantiedagen. Werken, maar toch extra op vakantie dus. Win-win!

Nieuwe inspiratie door andere werkomgeving

Een andere werkplek zorgt automatisch voor meer inspiratie en de vrije tijd rondom de werkdag helpt hier natuurlijk extra bij!

Verbinding met collega's

Een paar dagen met collega's op een fijne plek is goed voor de onderlinge band!

Hogere waardering voor jou als werkgever

Werknemers die in de 'tijd van de baas' op 'vakantie' mogen zullen hier waardering voor teruggeven. 

Aantrekken nieuwe medewerkers

Anderen die zien dat jij gave workations voor je werknemers organiseert, zullen dit ook interessant vinden en zich graag bij het bedrijf aansluiten.

Vitamine D

Do we need to say more? Tenzij je een workation naar Antarctica boekt (dit lijkt ons niet waarschijnlijk), heb je gegarandeerd veel kans op een dagelijkse dosis Vitamine D!

Een workation is hét recept voor blije medewerkers. En blije medewerkers zijn weer hét recept voor een bloeiend bedrijf!