De zakenreistips van..

June 23, 2019

Dorine, Travel Designer
Indien je een hoge status hebt bij KLM, kun je altijd de Platinumlijn bellen. Als je bijvoorbeeld economy comfort wilt boeken en deze zit vol, kun je altijd de Platinumlijn bellen en krijg je soms zomaar een stoel toegewezen. 

Ilse, Junior Project Manager Groups & Incentives
Lees je in over de bestemming waar je naartoe gaat. Bedenk goed wat je wil zien, aangezien je met een groep niet alles tegelijk kunt doen en je rekening dient te houden met anderen. Maak tevens gebruik van lokale gidsen die verstand hebben van de bestemming. Dit scheelt je heel veel werk en geeft een goed beeld van de bestemming, zij weten vaak ook de leukste plekjes te vinden die je zelf wellicht niet zou ontdekken. Verder: maak het jezelf niet te moeilijk. Als je dingen uit handen kunt geven is dat met een groepsreis meer dan fijn!
Voor de zakelijke reizigers zou ik zeggen: maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. Boek vooraf i-Parking of neem een taxi, dit neemt je zorgen uit handen waardoor je makkelijker je werk kunt doen.

Mark, Project Manager Groups & Incentives
De gouden tip voor een groepsreis: laat een groep nooit de dupe worden van een individu. Als iemand zijn/haar paspoort heeft vergeten, te laat is of iets dergelijks, zorg dan dat je groep lekker doorgaat en alleen die ene persoon met een probleem zit. Het moet niet zo zijn dat het probleem van één persoon ook het probleem wordt van de hele groep.

Denise, Travel Designer
Weet waar je recht op hebt in het geval van een annulering of vertraging van je vlucht. Denk niet te snel dat je niet in aanmerking komt voor een compensatie, het is altijd het proberen waard.

Kees, Travel Designer
Neem voldoende overstaptijd op de luchthavens. Zorg dat je naam correct conform paspoort is ingevuld, deze niet verlopen is en of je een visum nodig hebt. Ga voldoende verzekerd op reis, maar ook weer niet oververzekerd. Boek veilig, ga niet altijd alleen voor voordelig, maar kijk wat je ervoor krijgt. Boek tevens op tijd, vluchten zitten snel vol en dat kan ook weer invloed hebben op het tarief.

Martijn, Travel Designer
Boek zo vroeg mogelijk. Dat is met zaken natuurlijk lastig, omdat je nooit ver van tevoren weet wanneer je door klanten verwacht wordt. Overstappen zijn ook voordeliger. Wees ook zo volledig mogelijk in de aanvraag naar ons, zo kan deze zo snel mogelijk verwerkt worden.

Miranda, Support Medewerker
Stuur nooit een volledige kopie van je paspoort door vanwege de AVG. Kijk hiermee ook uit bij bijvoorbeeld hotels, autoverhuurders etc. Ondanks dat dit betrouwbare organisaties zijn, kan er altijd iets misgaan of een datalek ontstaan. Om een kopie van je paspoort te versturen kun je gebruikmaken van de Rijksoverheid kopie-ID app!

Jelle, General Manager
Neem ruim de tijd om een reis te boeken, zodat je niet achter de feiten aan komt te lopen en je de voordeligste ticketprijzen kunt boeken en tevens veel keuze hebt in hotels. Het kost een hoop geld, dus hoe eerder je bent, hoe meer keuze en hoe voordeliger.