Educational Doha met Qatar Airways & Uniglobe

February 25, 2019

WK
Van 7 t/m 10 februari ben ik met Qatar Airways op studiereis geweest naar Doha. Dit was een fantastische reis!
Doha zit momenteel erg in de lift vanwege het WK voetbal dat daar in 2022 plaats zal vinden, van 21 november t/m 18 december om precies te zijn. Op dit moment wordt er dus heel veel gebouwd om tegen die tijd helemaal klaar te zijn.

Businessclass
Zowel heen als terug hebben wij mogen genieten van de luxe die Businessclass met zich meebrengt. Dit houdt in een goede service aan boord, waaronder keuze uit lichte snacks, afternoon tea en diner of ontbijt, afhankelijk van de vluchttijd. Doorlopend konden er snacks en drankjes besteld worden, zowel alcoholisch als non-alcoholisch. De ruimte in het vliegtuig is als het ware een privé kamertje, met flatbed, 2 kussens, een fijn deken en een tasje met crèmepjes.

Ik ben even gaan kijken bij de Economy Class en had met mijn ca. 1.80 meter nog 8 à 9 centimeter beenruimte over. Zeker een aanrader dus!

Hotel
We verbleven in het Radisson Blu hotel, op ca. 30 minuten rijden van de nieuwe luchthaven van Doha. Een mooi middenklasse hotel. Het bestaat uit een ouder hoofdgebouw en een vleugel die relatief nieuw is. Het hotel heeft ongeveer 580 kamers die mooi zijn ingericht met verschillende interieurstijlen, van Arabisch, Aziatisch, Engels of Schots. De Standaard kamers zijn vooral licht ingericht en de Superior kamers wat donkerder van kleur. Daarnaast heeft het hotel ook een aantal Premium en Executive rooms. Ontbijt zat bij de overnachtingen inbegrepen en bood een heerlijk en ruim aanbod.

Excursies en transfers
Alle excursies en transfers zijn verzorgd door Discover Qatar, een onderdeel van Qatar Airways. Overal werden wij begeleid door ervaren en goed getrainde begeleiders en chauffeurs (denk aan een jeepsafari door de woestijn, overigens een absolute aanrader!)

Luchthaven
De luchthaven Hamad International Airtport is in gebruik sinds 2013. We hebben 2 lounges kunnen bekijken. De Al Mourjan Businessclas lounge is toegankelijk voor alle Qatar Airways en Oneworld First Class en Businessclass passagiers. Dit is een mooie lounge met alle faciliteiten. De First Class passagiers hebben daarbij ook nog toegang tot de Al Safwa First Lounge.