Educational Helsinki met Finnair & Uniglobe

November 14, 2018

Op vrijdag 2 november 2018 verzamelden we op Schiphol om van hieruit te vertrekken op een 2-daagse trip naar Helsinki. De groep bestond uit een mix van klanten, agenten en de vertegenwoordiger van Finnair, Nicolas van Stappen. Nicolas had een verrassing voor ons, we mochten namelijk Business Class vliegen! Dit betekent ook dat we toegang tot de Aspire lounge op Schiphol hadden, waar we ons rustig konden voorbereiden op onze vlucht, die precies op tijd vertrok. De crew was erg klantvriendelijk en we kregen een heerlijke lunch voorgeschoteld. We konden zelfs 30 minuten gratis gebruik maken van het WIFI-netwerk in de lucht. Na ongeveer 2 uur en 20 minuten landden we op de luchthaven van Helsinki. Hier werden we opgewacht door tourleader Iris die ons een tour gaf over de luchthaven. 

Op de luchthaven van Helsinki wordt hard gewerkt aan uitbreiding en verbouwing die in 2020 gereed moet zijn. Helsinki Airport wordt ook veel gebruikt als gateway naar Azie. Vanuit Europa zijn er goede, snelle verbindingen naar Azie via Helsinki. Ook is Finnair aangesloten bij de One World alliantie, waar o.a. ook British Airways en Cathay Pacific lid van zijn. Na de tour werden we opgewacht door de buschauffeur die ons naar ons hotel bracht. Het Glo Hotel Art is gevestigd in een jugendstillkasteel uit het begin van de 20e eeuw. Zonde dat we hier maar 1 nachtje mochten slapen, want het was een geweldig hotel met hele fijne kamers. Na een drankje in de hotelbar gingen we al wandelend naar het restaurant waar we een overheerlijke maaltijd nuttigden.

Na een prima nachtrust te hebben gehad en een heerlijk ontbijt werden we opgewacht door Nick, onze Engelstalige tourguide. Hij heeft ons in ca. 2,5 uur alle hotspots van Helsinki laten zien. Zo zijn we onder andere bij Kamppi Chapel of Silence geweest. Dit is een kerk die helemaal van hout is gemaakt. Andere hoogtepunten waren de Domkerk, het Senaatsplein, Centraal Station, Esplanade park en de Old Market. Na een hele ochtend wandelen hadden we alweer trek gekregen en eindigden we de tour bij een Italiaans restaurant om een heerlijke pizza of pasta te eten.

Helaas moesten we daarna alweer richting de luchthaven voor onze terugvlucht. Ook op deze vlucht zaten we Business Class, dus voor die tijd nog even in de Finnair lounge rondgekeken. Ook deze vlucht vertrok stipt op tijd en landde zaterdag rond 18.00 uur weer op Schiphol. Het waren 2 fantastische dagen met een leuke groep en een top organisatie. Finnair, bedankt voor de uitnodiging!