Gegevensveiligheid op zakenreis

September 26, 2018

AVG-wet

Wat vele reizigers en anderen uit het bedrijfsleven inmiddels zullen weten, is dat de AVG-wet (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht is sinds 25 mei 2018. Dit houdt in dat rekening gehouden moet worden met welke gegevens wel en niet gedeeld kunnen worden om ieders gegevens zo veilig mogelijk te bewaren. Lees hier in een notendop wat de privacywetgeving inhoudt. Wij werken met reizigersprofielen in het programma Umbrella om de veiligheid van de gegevens van onze klanten te waarborgen. Dit programma is volledig AVG-proof.

Je gegevens op zakenreis

Maar hoe zit het met gegevens wanneer je op zakenreis bent? Jouw gegevens of bedrijfsgegevens kunnen bijvoorbeeld in gevaar komen als je gebruik maakt van openbare Wi-Fi verbindingen in openbare ruimten. Ook kan het voorkomen dat je je laptop of telefoon verliest of dat ze gestolen worden. In dat geval komen bedrijfsgegevens mogelijk ook in gevaar. Gevaar zit hem tevens in het onbedoeld delen van een document, het openen van bedrijfsmails of een schadelijk bestand, het bezoeken van een onveilige website en niet te vergeten het weggooien van papieren documenten.

Securitymaatregelen

Ben je als bedrijf niet voldoende beveiligd? Dan riskeer je boetes. Raadzaam is het om te investeren in securitymaatregelen, zodat zowel op kantoor als op reis alle bedrijfsgegevens beveiligd zijn.

Afbeelding: Unsplash