Het aanvragen van een National Interest Exception (NIE)

August 09, 2021

Op 25 januari 2021 heeft de president een presidentiële proclamatie uitgevaardigd die de reisbeperkingen voortzet voor buitenlanders die aanwezig zijn geweest in het Verenigd Koninkrijk, de republiek Ierland, het Schengengebied, Brazilië, China en Iran.

Als je een geldig visum of een geldige ESTA hebt moet je voor vertrek een National Interest Exception (NIE) aanvragen bij het Amerikaans Consulaat in Nederland. Als je een nieuw visum aanvraagt moet je tijdens deze procedure ook gelijk een NIE aanvragen.

Hoe maak je een visumafspraak?

Gebruik het online afsprakensysteem (https://ais.usvisa-info.com/en-nl/niv/information/niv) om een afspraak voor een niet-immigrantenvisum te maken. Routinematige reisverzoeken, om het werk in de VS te hervatten of te beginnen, komen niet in aanmerking voor spoed.

Wij willen jullie er op wijzen dat door het grote aantal aanvragen kan het 30-45 werkdagen duren om het NIE-verzoek te beoordelen en er geen manier is om dit proces te versnellen. Je krijgt per e-mail bericht of je voldoet aan de NIE-eisen.

Wanneer de uitzondering is goedgekeurd is deze geldig voor 12 maanden en meerder inzendingen voor hetzelfde reisdoel.

Voor meer informatie kun je deze website raadplegen of contact met ons opnemen!