KLM start dienstregeling tussen Schiphol en Austin, Texas

April 19, 2022

KLM is voor het eerst welkom geheten in Austin. Onder het motto ‘Welkom Y’all’ werd de route officieel geopend, in aanwezigheid van onder meer KLM-topman Pieter Elbers de burgemeester van Austin en de Nederlandse ambassadeur in de VS. De route ging vanwege de coronacrisis twee jaar later van start dan gepland.

KLM onderhoudt de route Amsterdam-Austin v.v. drie keer per week. Op de route zet de maatschappij een Boeing 787-9 Dreamliner in, met 216 stoelen in Economy, 48 in Comfort en 30 in Business.

Vlucht KL667 vertrekt elke maandag, donderdag en zaterdag om 12.50 uur vanaf Schiphol en landt om 16.05 uur lokale tijd op Austin-Bergstrom International Airport. Terugvlucht KL668 gaat om 18.00 uur terug richting Nederland, waar de landing is voorzien voor 10.15 uur lokale tijd.

Austin staat onder meer bekend om het grote aantal studenten, de vele technologiebedrijven, de Formule 1-wedstrijd en de bakermat van countryrockmuziek. De bijnaam van de stad luidt dan ook 'The live music capital of the world'.

KLM is na British Airways en Lufthansa de derde Europese luchtvaartmaatschappij die Austin aanvliegt. Eind mei komt het Britse Virgin Atlantic daar nog bij.

De Texaanse metropool is de negentiende Noord-Amerikaanse bestemming in het zomernetwerk van KLM, en de enige volledig nieuwe bestemming die de luchtvaartmaatschappij dit zomerseizoen aan de dienstregeling toevoegt. De maatschappij hervat in Noord-Amerika ook de vluchtuitvoering naar Salt Lake City.