KLM's flying blue en bluebiz

September 03, 2018

Zorgeloos zakendoen? KLM helpt je daarbij met gunstige vertrektijden en stipte vluchtschema's, maar ook uitstekend comfort en service aan boord. Je spaart bij KLM voor Miles met het Flying Blue programma en als je als ondernemer vaak naar het buitenland vertrekt, kun je je ook aanmelden voor Bluebiz, waarmee je bespaart op reiskosten en profiteert van extra voordelen. 

Flying Blue Miles verdienen

De valuta van het Flying Blue programma zijn Miles. Hoe meer Miles, hoe beter. Je spaart ze met KLM, Air France, Transavia, Joon, HOP!, Aircalin, Kenya Airways, TAROM, SkyTeam of één van de andere airline partners. Miles zijn ook te verdienen met een hotelovernachting of het huren van een auto.

Miles spaar je niet met een percentage, maar door middel van bestede euro’s, afhankelijk van je status.

Met de status Explorer spaar je 4 Miles per bestede euro
Met de status Silver spaar je 6 Miles per bestede euro
Met de status Gold spaar je 7 Miles per bestede euro
Met de status Platinum spaar je 8 Miles per bestede euro

Stel dat je een KLM-ticket boekt voor 1.000 euro, die als volgt is opgebouwd:
Ticket: 500 euro
Toeslag van de luchtvaartmaatschappij: 200 euro
Belastingen en toeslagen (deze tellen niet mee voor de berekening): 300 euro

Met de status Ivory spaar je 4 Miles per bestede euro. Dat is dan 700 euro x 4 = 2.800 Miles. Heb je ook betaald voor een stoel- of bagageoptie? Dan ontvang je daar ook Miles voor.

Miles besteden

Hoe je jouw Miles besteedt, is helemaal aan jou. Gebruik ze voor:

  • Het boeken van een vlucht
  • Een upgrade naar Business Class
  • Een stoel met extra beenruimte
  • Een heerlijke à la carte maaltijd aan boord
  • Een overnachting in een luxe hotel
  • Het huren van een prachtige cabrio

Experience Points

Hoeveel Miles je ontvangt, hangt weer af van je Flying Blue level, die bepaald wordt door XP, ofwel Experience Points. Deze XP helpen je jouw huidige flying blue status te behouden of een level omhoog te gaan. Het aantal XP dat je behaalt wordt gebaseerd op het aantal mijlen dat je aflegt. Hoe hoger je level, hoe meer voordelen en meer Miles dus.

Met 100 XP behaal je level Silver
Met 180 XP behaal je level Gold
Met 300 XP behaal je level Platinum

Je hebt 12 maanden de tijd om genoeg XP te behalen om een level te stijgen of je huidige status te behouden. Deze gaan in op het moment dat je je eerste XP of Miles verdient. Als je een nieuwe status bereikt, begint de teller weer op 0 om van daaruit weer te sparen voor een nieuw level.

Wanneer je bijvoorbeeld Platinum hebt behaald, dien je binnen 12 maanden opnieuw 300 XP te scoren om je status te behouden. Lukt dat niet, ga je terug naar Gold.

Bluebiz

Als lid van Bluebiz haal je meer uit je reisbudget. Voor elke reis die je maakt met KLM, Air France of één van de deelnemende partners ontvang je blue credits. Elke blue credit heeft een waarde van 1 euro. De credits kun je omruilen voor gratis vliegtickets, upgrades, luxe-artikelen of verschillende uitjes. 

Hoeveel credits een vlucht oplevert, is afhankelijk van de bestemming en de klasse waarin je boekt. Zo kan een zakenvlucht je wel 150 credits opleveren wanneer je Business Class boekt op een intercontinentale vlucht. 

Naast het sparen van blue credits, krijgen bluebiz leden ook toegang tot verschillende seminars met inspirerende sprekers. Een perfecte gelegenheid om te netwerken met andere ondernemers!

Wanneer je als nieuw bluebiz lid binnen 6 maanden een zakenvlucht maakt, ontvang je meteen een bonus van 50 credits op het account van het bedrijf. Ben je ook lid van flying blue? Dan spaar je zowel voor de zaak als voor jezelf. 

Om verwarring te voorkomen: met het flying blue programma spaar je voor jezelf en met het bluebiz programma spaar je voor het bedrijf. Je spaart dus voor beiden tegelijk!

Wil jij je aanmelden? Laat het onze accountmanager Marjolijn weten, zij vertelt je graag hoe dit werkt!

Afbeelding: Unsplash