London is calling

May 25, 2018

Ook dit jaar is Londen de populairste en belangrijkste bestemming voor zowel de Nederlandse zakenreiziger als voor leisure. In het afgelopen jaar zijn er maar liefst 4,6% meer tickets naar Londen verkocht dan het jaar daarvoor. Wist je dat je de korte vlucht naar Londen ook kunt afwisselen door te reizen met de trein? Denise, support medewerkster bij Uniglobe Westland, vertelt je hier alles over!

Reis met de Eurostar naar Londen
Vanaf dit voorjaar rijdt er tweemaal per dag een supersnelle, rechtstreekse Eurostar van Londen naar Amsterdam. Je reist vanaf London St. Pancras International in een recordtijd van 3 uur naar Rotterdam en in 3 uur en 40 minuten naar Amsterdam. Dat zonder turbulentie en met veel beenruimte! De andere kant op, van Nederland naar Londen, reis je voorlopig nog op de oude manier: met overstap op Brussel-Zuid/Midi. Dit komt omdat er nog geen overeenstemming is over de paspoortcontrole tussen Nederland en Groot-Brittannië. Zodra dit opgelost is, zal er een rechtstreekse verbindingen zijn van Amsterdam naar Londen. Het grootte voordeel van het reizen met de trein? Je bent gelijk midden in de stad!

Toch met het vliegtuig?
Voordat je een vliegticket boekt, bedenk van te voren goed waar je moet zijn in Londen. Londen heeft maar liefst 6 luchthavens: Londen Luton, Stansted, Heathrow, City, Gatwick en Southend. De luchthavens liggen in een denkbeeldige cirkel om de stad. Moet je bijvoorbeeld in het centrum zijn? Dan is Londen City het dichtste bij, deze ligt aan de rechterzijde net buiten de stad.

Vanaf de luchthavens kan je gemakkelijk naar je bestemming en/of het centrum komen. Londen beschikt namelijk over een goed netwerk van metro- en buslijnen.

De tips van Denise!
Denise boekt niet alleen jouw vliegtickets of treinreizen, je kunt ook bij Denise terecht voor leuke tips over Londen!

Hotels in Londen:

 

Point a Hotel

 

Qbic Hotel Londen City

In totaal zijn er zes Point a Hotels in Londen, welke allemaal centraal gelegen zijn. De hotels zijn modern ingericht, compact en betaalbaar.

Dit hotel ligt op een toplocatie in het centrum van Londen. Iedere kamer ziet er anders uit en zijn ingericht door designers uit verschillende landen.

 

Hilton Hotels

 

CitizenM

Londen kent een groot aantal Hilton Hotels. Het zijn goede hotels met nette kamers en een uitgebreid ontbijt.

Van deze Nederlandse hotelgroep bevinden zich drie hotels in Londen. De CitizenM hotels bieden betaalbare luxe aan met hun unieke design.

 

Restaurant tips:

 

The Dickens Inn

 

Poppie’s Fish & Chips

Deze bar/restaurant heeft een uniek uiterlijk. Het is een pakhuis geweest en heeft nu allemaal gezellige balkonnetjes met veel bloemen en planten. The Dickens Inn is gelegen aan de St. Katharina Docks (vlakbij Tower Bridge).

Bij Poppie’s kun je heerlijke fish & chips eten in een nostalgisch ingericht restaurant.

Heb je naast je zakelijke afspraken tijd over? Bezoek eens één van de (overdekte) markten in de stad. Naast de gezellige sfeer kun je hier heerlijk eten en drinken. Denk bijvoorbeeld aan de Covent Garden Market of de Portobello Road Market. Daarnaast is de Borough Market een echte aanrader! De Borough Market is de oudste foodmarket van Londen. In deze overdekte, sierlijke hal vind je de lekkerste, verse producten.

Ga jij binnenkort naar Londen? Bekijk dan ook hier eens de tips op onze website! Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Denise helpt je graag! Je kan Denise bereiken via 0174 219 245 of stuur haar een mailtje op info@uniglobewestland.nl.

Afbeelding: Unsplash