Op zakenreis naar Kopenhagen?

March 05, 2019

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, is de op één na grootste stad van Scandinavië. Kopenhagen heeft de bijnaam Medicon Valley, welke te danken is aan de vele biotechnologiebedrijven, maar ook aan olie- en gasbedrijven is geen gebrek. De perfecte stad voor een zakenreis, boordevol prachtige bruggen en pleinen.

Onderweg naar en in Kopenhagen
Kopenhagen Airport is het grootste vliegveld van Scandinavië, acht kilometer ten zuidoosten van de stad. Het heeft drie terminals die allemaal uitkomen bij de gratis shuttlebussen. Binnen vijftien minuten bevind je je in de bruisende binnenstad. Bij terminal één & drie is het mogelijk om een taxi te pakken en ook de trein is een snel en efficiënt vervoersmiddel. De DSB trein naar het Centraal Station brengt je er in dertien minuten. Tot slot is er ook nog een metrolijn die je in vijftien minuten in het centrum brengt. Eenmaal in de binnenstad is de metro de perfecte manier om op je bestemming te komen. Zie je geen bestuurder? Dat kan kloppen, de metro’s rijden hier op de automatische piloot.

Verken prachtig Kopenhagen
Deze compacte stad kun je prima lopend verkennen. Kopenhagen kent veel historische gebouwen en moderne architectuur door de hele stad. Ook foodies kunnen in Kopenhagen hun hart ophalen met de vele sterrenrestaurants en gezellige cafeetjes. Probeer de Smörrebröd sandwich eens uit of bezoek één van de locaties uit de bekende Deense TV thrillers als The Killing, Borgen en The Bridge.

Traditionele cake
Bestel traditionele Deense koffie en cakes bij Conditori La Glace, een van de oudste banketbakkers van Denemarken. Hier vind je oude meubelen, een unieke sfeer en heerlijke laagjescake (Skoubogade 3). 

Louisiana Museum of Modern Art
Art lovers opgelet! Een bezoekje aan het Lousiana Museum of Modern Art mag niet ontbreken als je in Kopenhagen bent. Het museum is in 1950 geopend en werd al snel de plek voor internationale kunst met 3.500 werken van kunstenaars als Picasso, Kadinsky en Andy Warhol.

Tivoli Gardens
Midden in Kopenhagen vind je Tivoli Gardens. Deze tuinen met live muziek is de populairste plek van Scandinavie met ongeveer vier miljoen bezoekers per jaar. 

Nóg meer weten over Kopenhagen? Op onze groepenwebsite vind je alle ins en outs van Kopenhagen!

Afbeelding: Unsplash