Slepen met bagage vervelend? Binnenkort is het niet meer nodig!

August 20, 2018

Zelf met je koffer naar Schiphol vertrekken zou binnenkort zomaar eens verleden tijd kunnen zijn. Na de selfservice bagage drop off is de online bagage drop off in zicht. Schiphol, PostNL en Scarabee werken samen aan meer gemak en een betere reizigersbeleving. 

De check in service maakt het mogelijk dat je bagage thuis wordt opgehaald, verzegeld en ingecheckt. Ook bestaat de keuze voor alleen thuis laten ophalen en bezorgen op het vliegveld. Je dient de bagage dan zelf nog in te checken. 

Deze vernieuwing zal er niet alleen voor zorgen dat het bagageproces soepeler verloopt, maar ook word je als reiziger ontzorgd. Je kunt zo ook gemakkelijker met het openbaar vervoer naar de luchthaven reizen. 

De service is momenteel beschikbaar voor mensen die met Corendon of Transavia reizen via Schiphol. Aan het einde van de proef, die zal lopen tot eind 2018, zal gekeken worden of de service aanslaat en uitgebreid wordt naar andere luchthavens.

De kosten zijn afhankelijk van het postcodegebied waarin je woonachtig bent. Bij Corendon ligt dit tussen de 12,50 en 25 euro. Elke extra koffer kost 10 euro. De service is bij deze aanbieder tot 3 dagen van tevoren te boeken. 

Bij Transavia is de service te bestellen vanaf 13,75 euro per koffer. Ook hier dien je tot 3 dagen van tevoren te laten weten dat je hier gebruik van wilt maken. 

Afbeelding: Unsplash