Top 3 zakenreisbestemmingen van de wereld

September 18, 2018

Dat er veel wordt gereisd voor zaken, hoef je ons gelukkig niet te vertellen! Welke internationale steden worden op dit moment het meest bezocht voor reizen? Wij weten het:

New York
Big lights will inspire you in the city that never sleeps. We weten dat het lastig is vanwege alle indrukken die de stad geeft, maar we raden je aan om zelf wel van wat uurtjes slaap te genieten, mocht je een zakenreis naar New York maken. De stad is een van de meest invloedrijke financiële centra van de wereld met de New York Stock Exchange en Nasdaq. Ook vind je er veel belangrijke servicesectorbedrijven op het gebied van juridische zaken, accounting, bankieren, consulting en reclame. De technologische industrie is zich in een snel tempo aan het uitbreiden en ook gezondheidszorg, onroerend goed en media zorgen voor veel banen in de stad.

Shanghai
Mede vanwege de enorme stedelijke vernieuwing is Shanghai uitgegroeid tot internationaal centrum. De wolkenkrabbers zijn als paddenstoelen uit de grond gekomen in de afgelopen 20 jaar en vormen een mooie skyline. Shanghai is een belangrijk economisch centrum voor China vanwege de haven. Naast de voornaamste handels- en scheepvaartcentra van Azië heeft Shanghai ook de titel van snelst groeiende stad op haar naam staan. De voornaamste industrieën zijn financiële services, detailhandel en onroerend goed.

Dubai
Als grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten is Dubai een zakelijke poort naar het Midden-Oosten en Afrika. Waar voorheen de enige inkomsten uit olie voortkwamen, levert dat op dit moment nog maar 5% van het BNP op en is de economie vooral gericht op het toerisme. Men neemt hier voornamelijk deel aan beurzen, conferenties en sportevenementen. Daarnaast worden de winkelcentra ook veel bezocht!