Unieke accommodaties

March 05, 2024

Als jullie op vakantie gaan willen jullie geen 12-in-een-dozijn reis maken. Het moet uniek zijn. Zo’n ervaring die niemand die jullie kennen eerder heeft gehad. Na wat struinen op boekingsplatforms komen jullie van alles tegen, maar niets komt in de buurt van wat jullie zoeken.

Het moet unieker. Magischer. Ondenkbaar bijna. En het lijkt niet te vinden.

Tot nu.

Wij zochten namelijk de meest unieke accommodaties voor jullie uit en nemen het boeken ook graag voor je uit handen. Just sit back, relax and enjoy the experience.

Camp Sarika - Utah, Verenigde Staten

Avontuur, rust en wellness in één, dat klinkt jullie als muziek in de oren. Deze verborgen parel is gelegen in het oorspronkelijke Wilde Westen van Utah en luistert naar de naam “Camp Sarika”.

Overnacht in de luxe tentpaviljoens onder het genot van de bijzondere geluiden van de omgeving. Word wakker met het uitzicht op de canyon en duik in jullie eigen plunge pool om vervolgens te smullen van een uitgebreid ontbijt. Kom daarna weer helemaal in jullie zen-zone tijdens een fijne yogales en gebruik die energie om ’s middags te hiken door de meest bijzondere omgeving die jullie ooit zullen ervaren. Deze back-to-the-wild ervaring is zonder twijfel een once in a lifetime experience.
 

Boomhut villa’s - Kho Yao Noi, Thailand

In Kho Yao Noi hebben ze de boomhut naar een heel ander level getild met de boomhut villa’s die écht van alle gemakken voorzien zijn. Ze zijn omgeven door bos aan de ene kant en prachtige kliffen aan de andere kant.

Daal rustig neer op het privéstrand en geniet van alle rust in dit adult only resort. Perfect voor een romantische get-away met zn tweetjes. Loop via de hangbrug van de ene naar de andere plek binnen het resort. Blaas letterlijk even stoom af in de stoomkamer en kom daarna bij in het heerlijk verkoelende zwembad.

In het restaurant van het hotel geniet je van verschillende westerse, Thaise en mediterrane gerechten waarbij iedere hap een feestje is.
 

Amanjena – Marrakech, Marokko

Beleef Marrakech, de stad van 1001 nachten, nóg magischer tijdens een verblijf in deze sprookjeachtige accommodatie.

Waar de stad zelf nogal een indrukwekkende chaos kan zijn, stappen jullie in het paleisachtige Amanjena een oase van rust binnen. Het is omgeven door uitgestrekte tuinen, grote open ruimtes en schaduwrijke binnenplaatsen met karakteristieke fonteinen. Ontspan bij het zwembad, speel een potje tennis of sla een balletje op de golfbaan. Toe aan wat avontuur? Trek er samen op uit naar de Agafay-duinen in de woestijn en beleef een omgeving waar je nog iedere dag aan zal terugdenken.
 

Amanpuri – Phuket, Thailand

Beeld je een idyllisch zandstrand, omgeven door kokospalmen en het zuchten van de zee in.. Dan kom je linea recta uit bij Amanpuri op het Thaise Phuket.

Hier beleven jullie een vakantie om volledig tot rust te komen door de serene omgeving en het waanzinnige wellnesscentrum. Dit resort dompelt jullie onder in luxe voor een ervaring als nooit tevoren. Behoefte aan wat meer actie? Neem deel aan de de sportlessen of ga samen het water op. Alle watersport uitrusting staat al voor jullie klaar. Kies voor een villa met eigen zwembad en uitzicht op de zuchtende zee of een paviljoen omgeven door prachtig groen.
 

Glazen Iglo - Lapland 

Het noorderlicht en de prachtige sterrenlucht bekijken vanuit een knuffelig bed in een verwarmde glazen iglo, dat is niet iets wat je dagelijks hoort. Een heel bijzondere en unieke ervaring.

Blaas stoom af in de sauna en koel lekker af in het ijsbad. Kook een romantisch diner voor twee, kies voor een diner in één van de a la carte restaurants van het resort of zoek iets leuks uit in het gezellige nabijgelegen dorpje.

Willer jullie er lekker op uit? Dat snappen we. Je kunt Lapland natuurlijk niet verlaten zonder een husky-, rendier- of sneeuwscooter rit te maken. Ook kun je ski’s, Nordic walking stokken en sneeuwschoenen gebruiken om de omgeving te ontdekken.
 

Lodge - Madikwe, Zuid-Afrika

Wakker worden middenin de wildernis met het uitzicht op een kudde olifanten, dat is toch pure magie? In deze adembenemende safari lodge reservaat maak je Afrika op z'n puurst mee. Bewonder het wild rondom de accommodatie en trek erop uit om alle leden van The Big Five onder ogen te komen.

Deze ervaring is geweldig om samen te doen, maar misschien nog wel leuker met het hele gezin. Er is keuze uit verschillende accommodatietypen, variërend van plaats voor 2 personen tot plaats voor 5 personen.

Het mooie aan deze accommodatie is dat de eigenaren een verschil wensen te maken in gezondheidszorg en onderwijs. Zo gaat 20% van de winst naar lokale projecten. 
 

Modern Chateau - Saint-Emilion, Frankrijk

Een prachtig gemoderniseerd kasteel in het Franse Saint-Emilion, met de wijngaarden van Bordeaux nog net niet in de achtertuin. Het chateau bestaat uit verschillende kamers en heeft een aantal op zichzelf staande verblijven. In het restaurant genieten jullie van geweldig eten en natuurlijk de allerbeste wijnen uit de streek.

Leef jullie uit in de fitnessruimte of trek wat baantjes in het buitenzwembad. Liever even ontspannen? Dat kan tijdens een heerlijke massage of in de sauna, de hottub of het Turks stoombad.

Leuk feitje: de oprichter, Monsieur Bouchart, had als eis dat één van de kamershem moest herinneren aan zijn zakenreizen naar Tunesië. Zo werd de Mauresque-zaal, een van de eetzalen van het restaurant, ingericht in rococostijl.
 

Trulli huisje - Alberobello, Italië

Iedere liefhebber van Italië moet ze kennen: de schattige trulli huisjes in het zuiden van het land. In tegenstelling tot de andere accommodaties is een trulli niet de meest luxe optie, maar vooral heel uniek en karakteristiek. De ideale romantische getaway voor jullie als stel. Natuurlijk is er wél heerlijke luxe op een steenworp afstand. Zo reserveer je via de hosts gemakkelijk een wellnessarrangement bij één van de spa's in de buurt.

En als jullie dan toch in Italië zijn mag een wijnproeverij natuurlijk niet ontbreken. Geniet van een lokale proeverij en ontdek jullie liefde voor nieuwe wijnen. Neem een taxi hiernaartoe of neem de fiets. Meteen een leuke manier om de omgeving goed te ontdekken!
 

Laten we samen aan jullie unieke reis beginnen. We horen jullie vakantiewensen graag via vakantiereizen@uniglobewestland.nl.