United Airlines breidt weer uit en hervat Amsterdam-Chicago

March 26, 2021

United Airlines hervat de passagiersvluchten vanaf Schiphol naar Chicago. Vanaf 7 mei staat een dagelijkse vlucht met een Boeing 787 Dreamliner in de planning. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij breidt het aantal vluchten zowel binnen als buiten de VS uit.

Vanaf Schiphol onderhoudt United momenteel alleen passagiersvluchten naar New York/Newark. De vluchten naar Houston zijn op dit moment nog opgeschort, maar staan ook in mei weer op de rol. Verder is de maatschappij op Schiphol actief met vrachtvluchten die worden uitgevoerd met passagierstoestellen.

United toonde zich eerder al optimistisch over de zomerperiode. Dat blijkt uit de vluchtplanning. Zo wil de maatschappij in mei weer honderd procent van het pre-coronanetwerk in Latijns-Amerika bedienen. Dat betekent meer vluchten naar Mexico, het Caribisch Gebied en Centraal- en Zuid-Amerika.

Ook elders voert United het aantal vluchten op. Naast de route naar Amsterdam hervat United in mei de vluchtuitvoering vanaf Chicago naar München, Tel Aviv en Tokio Haneda. Vanaf New York/Newark zal weer worden gevlogen naar Milaan en Rome.

In mei wil in totaal United 52 procent van de dienstregeling van mei 2019 uitvoeren; vorig jaar mei was dat maar veertien procent. De internationale dienstregeling zit weer op 46 procent van het oude niveau, binnen de VS is dat 58 procent.

Nu internationale reizen nog worden bemoeilijkt door allerlei restricties, zet United Airlines flink in op het binnenlandse routenetwerk. Vanaf mei start de Amerikaanse maatschappij 26 nieuwe lijndiensten tussen steden in de ‘Midwest’ naar vakantiebestemmingen aan de oostkust van de Verenigde Staten.

Zo worden St. Louis, Cleveland, Cincinnati en Milwaukee tot begin september rechtsreeks verbonden met bestemmingen als Hilton Head (South Carolina), Pensacola (Florida) en Portland (Maine). Op de meeste van deze routes wordt de kleine Bombardier CRJ-550 (vijftig stoelen) ingezet.

Nieuw zijn ook lijndiensten van Houston naar Kalispell (Montana), van Washington naar Bozeman (Montana) van Chicago naar Nantucket (Masschussetts) en van Orange County (Californië) naar Honolulu. Verder hervat United de vluchtuitvoering op  twintig opgeschorte binnenlandse routes.

"In de afgelopen weken zagen we het grootste aantal vluchtboekingen sinds het begin van de pandemie", zegt Ankit Gupta, verantwoordelijk voor de binnenlandse netwerkplanning bij United. Seizoensgebonden point-to-point-vluchten zijn volgens hem een antwoord daarop.

Bron: Luchtvaartnieuws