Wat te doen bij een vertraagde vlucht?

May 17, 2023

Als je regelmatig reist heb je het misschien wel eens meegemaakt: een vertraagde vlucht. Het kan frustrerend zijn om te wachten op de luchthaven, vooral als je een strak schema hebt of een aansluitende vlucht moet halen. Maar geen zorgen! In deze blog delen we 5 nuttige tips om het meeste uit je tijd te halen wanneer je vlucht vertraagd is. Let’s go:

Blijf kalm en op de hoogte

Dit klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar blijf vooral kalm. Zorg er daarnaast voor dat je op de hoogte blijft van de actuele informatie over je vlucht door de omroepberichten en de informatieborden op de luchthaven te checken. Ook ontvang je vaak updates via de app van de luchtvaartmaatschappij, dus zorg ervoor dat je deze download.

Vermaak jezelf op de luchthaven

Op veel luchthavens zijn allerlei voorzieningen om het je zo comfortabel en leuk mogelijk te maken. Geniet van de lounges, winkels, restaurants en op sommige airports zelfs spa's. Houd via de gratis wifi contact met je vrienden en familie of om even aan het werk te gaan. Verken de luchthaven en wie weet ontdek je allerlei plekken die je normaal gesproken voorbij loopt.

Leer iets nieuws of lees een boek

Een vertraagde vlucht is de uitgelezen kans om iets nieuws te leren of om lekker te ontspannen met een goed boek (daarvan zijn er gelukkig genoeg te vinden op luchthavens). Zet een podcast aan, luister naar een audioboek of open DuoLingo weer eens om eindelijk die ene taal te leren waar je het al zo lang over hebt.

Ontmoet nieuwe mensen

Ben je een gezelligheidsdier? Op een luchthaven vind je mensen van over de hele wereld. Waarom niet van de gelegenheid gebruik maken om nieuwe contacten te leggen? Begin een gesprek met medereizigers en ontdek hun verhalen en reiservaringen. Wie weet maak je nieuwe vrienden en doe je weer inspiratie op voor je volgende (zakenreis)bestemming.

Neem contact op met je reisagent of luchtvaartmaatschappij

Als de vertraging van je vlucht gevolgen heeft voor je reis, neem dan contact op met je reisbureau. Indien je reis via ons is geboekt, zijn wij dat uiteraard. Wij helpen je dan bij het vinden van een oplossing en boeken indien nodig zo snel mogelijk een andere vlucht, zodat je alsnog op tijd op je bestemming bent.

We hopen natuurlijk niet dat het je zal overkomen, maar mocht het toch zo zijn ben je in elk geval al een handje geholpen met onze tips!