Business Class vs. Economy Class

October 07, 2019

Businessclass vs. economy class

De belangrijkste kenmerken van vliegen in Business Class zijn ruimte, comfort en persoonlijke service. Airlines zijn steeds in ontwikkeling en ook op het gebied van Business Class vliegen hebben ze voortdurend het één en ander op de agenda staan. De voordelen van KLM, Singapore Airlines, United Airlines en Emirates werden in de tweede 2019 editie van de TravelEtc. voor je op een rijtje gezet.

KLM
In alle toestellen van KLM (Airbus A330, Boeing 747, Boeing 777 of Boeing 787 Dreamliner) is de Economy class hetzelfde, met 78 cm beenruimte. De Comfort class biedt als voordeel dat je van 86 tot 89 cm beenruimte geniet tegen een relatief hoge bijbetaling. De World Businessclass biedt daarentegen wel een ‘wereld’ van verschil. Alle grote toestellen van KLM beschikken sinds begin 2019 over deze zakelijke klasse.

In de World Business Class kom je goed tot rust, met volledige flat-beds van twee meter lang, stroomvoorziening, een groot tv-scherm en niet geheel onbelangrijk: privacy. Geniet van driegangenmenu’s, samengesteld door topchefs, en extraatjes zoals een door Jan Taminiau ontworpen toiletkit en niet te vergeten het Delftsblauwe huisje.

Maak op de luchthaven gebruik van dedicated incheckbalies en de lounges van KLM en partners, waaronder de gloednieuwe Crown Lounge op Schiphol.

Singapore Airlines
Deze airline staat al jaren bekend om de geweldige service. Haar moderne Airbus A350 vliegt dagelijks naar Schiphol, is uiterst stil en heeft een verbeterd klimaat wat zorgt voor een betere luchtdruk en luchtvochtigheid. Het toestel kent drie cabines: Economy, Premium Economy en Business. Het voordeel van Premium Economy is meer beenruimte en voorrang bij het inchecken. Ook hier geniet je in de Business Class van flat beds, een groot tv-scherm, USB oplaadpunten en privacy.

In de zakelijke klasse van Singapore Airlines geniet je van een uitgebreid menu. Indien gewenst kun je zelfs tot 24 uur voor vertrek via de website gebruik maken van de Book to Cook-service. Hier kies je dus al vooraf wat je wilt eten tijdens je vlucht.

Na het inchecken bij de dedicated balie ontspan je in de Star Alliance lounge in het Schengen-gedeelte van Schiphol. Dit houdt in dat er gebruik gemaakt moet worden van de transitdoorgang om bij de lounge te komen.

United Airlines
United voert vanaf Schiphol rechtstreekse vluchten uit naar Chicago, Houston, Newark, Washington en San Francisco met de Boeings 767, 777 en 787. De verschillende klassen in dit toestel zijn Economy, Economy Plus en Polaris Business Class. De beenruimte in Economy is ongeveer 78 cm, maar in de nieuwe 787-9 is dat 81 cm. Dit toestel wordt gebruikt op de route naar San Francisco. In Economy Plus is de beenruimte zo’n 86 tot 89 cm.

Polaris, het Business Class product dat United in 2016 lanceerde, zou het Business Class reizen naar ene hoger plan moeten brengen. Met één druk op de knop verstel je de stoelen tot flat-beds met heel veel privacy. Ook voorzien van een lampje dat aangeeft dat je niet gestoord wilt worden door het cabinepersoneel. Polaris biedt een uitgebreid cateringaanbod, geserveerd op het moment dat jij het fijnst vindt. Als je graag slaapt tijdens de vlucht, kun je al vooraf in de lounge dineren op Chicago, Houston, LA, Newark en San Francisco. Op Schiphol kun je terecht in de lounge van Star Alliance of Aspire.

Emirates
Vanaf Amsterdam vliegt Emirates 2 keer per dag naar Dubai met de Airbus A380 en 5 dagen per week vliegt een derde vlucht met een Boeing 777-300ER. De beenruimte is vrijwel gelijk en ligt tussen de 81 en 86 inch. Alle stoelen beschikken over een beeldscherm waarop het entertainmentsysteem ICE is aangesloten. Tegen betaling kunnen passagiers ook gebruik maken van wifi, wat voor frequent flyers gratis is.

De Business Class bevindt zich aan de voorkant van het vliegtuig. Het bovendek van de A380 is voor premium-passagiers met de Onboard Lounge én cocktailbar als kers op de taart. De Business Class stoelen grenzen allemaal aan het gangpad en kunnen volledig plat, behalve in de Boeing. Op de luchthaven Schiphol kan men gebruik maken van de Aspire Lounge. Ook is er een gratis chauffeur service beschikbaar in 75 steden wereldwijd, te boeken tot 48 uur voor vertrek.

In het kort kunnen we zeggen dat Business Class vliegen een fijne ervaring is, zeker als je uitgerust op de plek van bestemming wilt arriveren of rustig wilt werken tijdens je vlucht. Vlieg je vaak Business Class of met dezelfde airline? Dan kan het lonen om lid te worden van hun spaarprogramma of soms ook wel frequent flyer programma genoemd. Bluebiz van KLM is hier een voorbeeld van. Hier lees je meer over dit spaarprogramma!