Hoe maak je zakenreizen leuker?

October 01, 2018

Zakenreizen moet leuk zijn, niet vervelend of stressvol. Wij maken zakelijk reizen al gemakkelijker voor je door de boeking tot in de puntjes te regelen, maar hoe maak je de reis leuker voor jezelf?

We begrijpen dat je soms liever op een vliegtuig stapt naar een tropisch eiland, maar reizen voor zaken kan echt heel leuk zijn! Hier zijn een aantal dingen die je hierbij helpen:

Routine

Houd een bepaalde routine aan. Natuurlijk kun je een zakenreis niet benaderen als een standaard dag op je werk, maar een vaste routine aanhouden voor bijvoorbeeld het bewaren van je reisdocumenten bespaart je een hoop stress. Zo ook het inpakken van je koffer een bepaald aantal dagen van tevoren.

Blijf loyaal aan dezelfde organisaties

Altijd kiezen voor dezelfde organisatie zorgt in de meeste gevallen voor leuke beloningen in de vorm van bijvoorbeeld gratis vluchten en korting op hotelkamers. Zie ook onze blog over KLM's Flying Blue en BlueBiz. Als je eenmaal erkend wordt als trouwe klant, kun je beloond worden met early boarding, extra hulp en kan het mogelijk zijn je gemiste vlucht te rearrangeren zonder extra kosten. Loyaliteit loont, vaak in de vorm voor extra gemak!

Zorg dat je beschikt over de nodige technologie

Van apps tot koptelefoons tot aan USB sticks en internet dongels, je kunt nooit genoeg technologie hebben. Oké, er zijn grenzen, maar er zijn een aantal dingen die het reizen gemakkelijker en leuker maken. Neem bijvoorbeeld geluiddempende koptelefoons. Zo heb je geen last meer van ruis om je heen wanneer je graag nog even wat werk voorbereidt. En wat dacht je van een dongel of twee? Veel plekken hebben tegenwoordig gratis WiFi, maar neem liever het zekere voor het onzekere zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Maak tijd voor ontspanning

Ontspanning is heilig op zakenreis. Als je wilt genieten van je zakenreis: ontspan. Of je nu een avondje de hotel spa induikt, een drankje gaat drinken in een lokale bar of geniet van een heerlijk diner in een luxe restaurant, ontspanning is key. Maak hier echt tijd voor en houd je hier ook aan.

Verken de bestemming

Het zou wel leuk zijn als je naast de vier muren van de hotelkamer, de binnenkant van de taxi en een vergaderzaal ook nog iets ziet van de bestemming. Zoek wat bezienswaardigheden op en ga lekker op pad!

Ontmoet een LinkedIn connectie

Heb je LinkedIn connecties in de stad waar je op zakenreis bent? Maak van de gelegenheid gebruik en plan een live ontmoeting in! Op deze manier zorg je voor ontspanning en vergroot je tegelijkertijd je offline netwerk. Win-win als je het ons vraagt.

Wat doe jij om zakenreizen (nóg) leuker te maken? Laat het ons weten!

Afbeelding: Unsplash